Home / Zabava i zanimljivosti / Napokon se Vučić oglasio o Šeselju i gaženju Hrvatske zastave. Ovakvu reakciju niko nije očekivao

Napokon se Vučić oglasio o Šeselju i gaženju Hrvatske zastave. Ovakvu reakciju niko nije očekivao

Postavlja se pitanje zašto smo to sebi dozvolili, ali ja na to nemam odgovor – rekao je predsjednik Srbije…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Dnevniku RTS-a da će sutra tema razgovora sa šeficom Delegacije EU Federikom Mogerini biti Izvještaj EK o napretku Srbije ka EU.

– Ne volim da komentarišem nešto što drugi daju kao svoju ocjenu. Dobra vijest je ocjena o napretku za Srbiju, nastavićemo po tom pitanju da radimo i napredujemo. Mi suštinski razgovaramo o odnosu Beograda i Prištine. Sutra ćemo posebno razgovarati o poglavlju 35, o ZSO i rokovima koje nisu poštovali posle 5 godina – rekao je Vučić i dodao da nije problem i da će Srbija sačekati i ta 3,5 mjeseca.

Ja vam kažem da ga nećete vidjeti. Albanci ne žele da urade to, a kada mi razgovaramo sa Albancima, mi ne razgovaramo sa njima, već sa sa Amerikom. Mi smo mali, mnogo ste manji, mnogo ste slabiji, ali se ponosito borite za interese svoga naroda – rekao je Vučić.

On je pomenuo i izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona da nije za proširenje EU.

– Oni gledaju svoju poziciju u EU. I sa njim ću razgovarati uskoro ponovo i očekujem stav podrške ka evropskom putu – zaključuio je Vučić.

Dotakli su se i Šešeljevog incidenta od danas, kada je gazio zastavu Republike Hrvatske.

– Sve je bilo štetno danas za Srbiju. Kao predsjednik Republike Srbije osuđujem svaku vrstu nasilja, prijetnje i gaženje zastave bilo koje suverene zemlje. To je vrlo loša poruka koju šaljemo kao narod! Postavlja se pitanje zašto smo to sebi dozvolili, ali ja na to nemam odgovor. Naše je da to osudimo i od toga se razlikujemo od Hrvata – naglasio je Vučić podsjećajući se svoje poslednje posjete Zagrebu kada se u okupljeni palili srpsku zastavu i kada su okupljeni uzvikivali “Vučić četnik”.

Izvor: slobodna-bosna.ba

O nama strahinja

Vidi još

Kada vidite koliko zarađuju Mesi i Ronaldo, neće vam biti dobro: Otkrivene zarade 5 najplaćenijih fudbalera sveta

Dva najbolja igrača današnjice dominiraju i kada su novčanice u pitanju Čuveni francuski fudbalski časopis ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *