Home / Zabava i zanimljivosti / Mislio sam bolje da umrem, nego da ostanem paralizovan: Predrag Ejdus progovorio o bolesti i teškom periodu iz kog je uspeo da se izvuče

Mislio sam bolje da umrem, nego da ostanem paralizovan: Predrag Ejdus progovorio o bolesti i teškom periodu iz kog je uspeo da se izvuče

Srpski glumac nosio se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom i danas ništa ne prepušta slučaju

Decenijama unazad, Predrag Ejdus (70) je jedan od najprisutnijih glumaca na našoj javnoj sceni, a izrazita želja i ljubav prema glumi nije ga napuštala ni kada je imao ozbiljnih zdravstvenih problema.

Čuvao je svoj privatan život daleko od javnosti, pa se i o njegovom zdravstvenom stanju nije pisalo. Danas, ne krije da je bio teško bolestan i da je u jednom momentu mislio da će ostati paralizovan.

– U jednom periodu života sam imao ozbiljnih zdravstvenih problema i bio sam u komi. Tog perioda se ne sećam, ali kada sam nakon toga shvatio da ću 95 odsto ostati paralizovan, a da ću ostati živ, govorio sam: “Pa, ništa. Predavaću studentima, uostalom, može da se glumi i u kolicima”. Gluma me nije napuštala ni onda kada sam bio očajan. Tada sam razmišljao da je bolje da sam umro nego što sam ostao paralizovan, ali ne zbog sebe, nego zbog porodice i tereta koji bih bio mojim najbližima. Srećom, nauka i odlični doktori su me izvukli i jedan sam od retkih koji je uspeo da preživi tu bolest – ispričao je Predrag.

Foto: Marko Todorović
O zdravlju sada i te kako vodi računa, ništa ne prepušta slučaju, a i sluša savete lekara sa kojima je gotovo u svakodnevnom kontaktu.

– Stalne kontrole. Mi smo nacija koja jako malo značaja pridaje prevenciji i onda te odjednom snađe neka strašna bolest koju si mogao na vreme da otkriješ pomoću jednogodišnjih kontrola. Sticajem okolnosti moram da budem pod stalnom kontrolom, imam jako dobre doktore i družim se s njima. Pratim svoje zdravlje. Pokušavam da ne trošim sebe previše, ali opet, s druge strane, da se baš preterano ne pazim. Umereno. Suština mi je da sačuvam zdravlje, ne da bih ostao živ nego da bih mogao da igram – zaključio je glumac.

Izvor: Telegraf

O nama strahinja

Vidi još

Komandant američkih marinaca. Nаdаm sе dа grеšim, аli dоlаzi rаt

Komandant аmеričkih mаrinаcа u Nоrvеškој – gеnеrаl Rоbеrt Nеlеr – upоzоriо је svоје pоtčinjеnе dа ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *