Home / Svijet i dešavanja / Sa 14 godina je težila svega 25 kilograma i dali su joj još 48 sati života. Sedam godina kasnije…..

Sa 14 godina je težila svega 25 kilograma i dali su joj još 48 sati života. Sedam godina kasnije…..

Anoreksična djevojka, koja je težila samo 25 kilograma i kojoj je dato 48 sati života, podjelila je fotografije kada je bila u najtežem stanju iz kojeg je uspjela čudom da se izvuče i oporavi.

Džemi Voker dijagnostikovana je anoreksija i bulimija kada je imala samo 14 godina, a doktor je odmah upozorio porodicu da će ona umrijeti ukoliko se ne bude podvrgla tretmanu oporavka. U narednih sedam godina je tri puta završavala hitno u bolnici, na psihijatriji i odjeljenju gdje bi uspjeli da joj povrate kilažu na neki prihvatljivi minimum.

Sada ima 22 godine i slavi šest mjeseci od kada je uspjela da se oporavi, ali i pokrene posao sa preparatima za ljepotu. Prošle nedelje je podjelila fotografije na kojima izgleda kao kostur koji diše, a njima je htjela da podigne svijest o borbi protiv bolesti koje je i sama iskusila.

– Gledam svaku sliku pojedinačno i sjetim se kakav sam tačno osjećaj imala u tim trenucima i kakvo one značenje imaju. Osjećala sam se ukočeno, svaki dan je postao isti i nadala sam se da ću umrijeti u miru, dok spavam. Moja porodica i ja smo već bili spremni da ću umrijeti – rekla je Džema.

Njen otac Stiv se sa gorčinom sjeća tih dana.

– To su bile preteške godine, svako jutro smo morali da provjeravamo da li diše, da li njeno slabo srce još uvijek radi. Neke noći smo presjedili pored njenog kreveta, samo da budemo tu, samo to smo mogli da učinimo – rekao je njen otac.

Kada je Džema konačno počela sa dobrim tretmanom i oporavkom, počela je da pati od “rifiding” sidroma, ili povratka u normalu sa jelom, jer je unosila po 6.500 kalorija na 20 minuta zbog čega je padala u nesvijest i halucinirala.

– Moj oporavak je bio traumatičan jer su mi se kilogrami brzo vraćali. Za samo sedam mjeseci sam dobila 40 kilograma, što je bilo skoro tri puta više nego što sam imala, to je uticalo na moju psihu. Ljudi su mislili da se dobro osjećam jer sam izgledala zdravije. Trebalo mi je još mnogo, ali sam uspjela da izguram, sada vidim šta je život, a da sam toliko blizu bila smrti – zaključila je Džema.

IZVOR: atraktiva.in

O nama danilo

Vidi još

Sablasni snimak: Dečak šetao šumom kad ga je napao duh i oborio na zemlju?! (VIDEO)

Potom ta prilika nestaje i dečak ustaje sa zemlje i počinje da trči… Naime, na ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *