Home / Linkovi / Potpunim strancima pristala je da bude surogat majka: Prvi ultrazvuk pokazao je ČUDO, drugi je doneo JOŠ VEĆE ČUDO

Potpunim strancima pristala je da bude surogat majka: Prvi ultrazvuk pokazao je ČUDO, drugi je doneo JOŠ VEĆE ČUDO

Nakon što je kao tinejdžerka odgledala dokumentarac na temu surogat majčinstva, Šanis Stardi iz Sarija u Velikoj Britaniji veoma se zainteresovala za ovaj vid trudnoće.

Nakon što je rodila svog prvog sina Rajlija, u 21. godini kontaktirala je kliniku za surogat majčinstvo i tamo naišla na Džoanu i Stiva koji su žarko želeli dete.

Šanis je želela da im pomogne da, kako kaže, kompletiraju porodicu, pa su svi zajedno otišli u kliniku u Los Anđelesu gde je Šanis ubačen embrion.

Iznenađenje je usledilo par nedelja kasnije, tačnije u četvrtoj nedelji trudnoće kada joj je na ultrazvuku rečeno da ne nosi jedno dete već blizance. To je već bilo samo po sebi veliko iznenađenje.

Na ultrazvuku zakazanom za 10. nedelju Šanis je kroz šalu pitala Džoanu i Stiva šta misle, hoće li naći još jedno dete i zaista su i našli. Bile su to trojke.

– Imala sam samo 21 godinu i u sebi sam nosila tri života! Osećala sam veliku odgovornost, ali sada mi je to najdraže iskustvo u životu. Nisam imala ni jutarnje mučnine, ni bilo kakve posebne želje. Trudnoća je prosto proletela a Džoana i Stiv bili su divni. Svakom bih preporučila da ovo proba – kaže Šanis.

Time je Šanis otišla u istoriju kao najmlađa osoba u istoriji Velike Britanije koja je zatrudnela surogat metodom i na svet donela trojke.

Porođaj je bio planiran carskim rezom u 33. nedelji, ali vodenjak joj je pukao ranije. Trojke su odmah odvedene na intenzivnu negu, ali bile su sasvim u redu – težile su od 1800 do 1400 grama.

Danas su to velika deca, a Šanis ih obilazi najmanje jednom godišnje, za njihov rođendan.

– Ne žalim ni trenutka zbog svega. Imala sam samo 21 godinu ali nikada me nisu interesovale žurke, alkohol i ostale slične stvari. Želela sam da pomognem nekome da ostvari svoj san i postane roditelj – zaključuje Šanis dodajući da bi svakom preporučila da prođe kroz isto oplemenjujuće iskustvo.

(Izvor: zena.blic.rs)

O nama nenad

Vidi još

Naša LJUBINKA krenula je da uhvati BIDERMAJER, a onda je MLADA uradila nešto toliko neverovatno, da ćete ostati bez teksta! (VIDEO)

Kada je otišla na svadbu brata svog dečka, novinarka portala Telegraf.rs, Ljubinka Račić, nije ni ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *